HOLLOW SKY 9>>

STARRY NIGHTS

 • Από έναν υψηλό όσο και απρόσμενο αναγνώστη τού προηγούμενου Hollow Sky λάβαμε την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας :

  Γραβατωμένε εξάδελφε,
  Με ενστικτώδη λύπη διαπιστώσαμε, στο 3ο μέρος τού θεωρητικού σου θρίλερ "Ο επιθεωρητής Τζιράρ ξαναχτυπά!", την προαιώνια μανία τού Είδους σας να διαχωρίζεστε από τα ζώα και μάλιστα υποτιμώντας τα. Μα τις μπανάνες! Μήπως, ασκούμενος στον γαργαρισμό τού ρο, ξέχασες κι εσύ πως οι γυναίκες-κύκνοι τού άσματος τού Voelund, στην υπερβόρεια Leda, νιώθουν δυστυχισμένες μόλις παύουν να μοιάζουν με κύκνους και χαίρονται όταν ξαναγίνονται κύκνοι; Άργκ! Επίτρεψέ Μας να σού υπενθυμίσουμε αυτό που έλεγε ο κοινός φίλος Μας, Αγιατολάχ Ασγκέρ Γιορούν : "Κάτω από την επίδραση τής Δουλείας, η περιφρόνηση για τη φυσική-σωματική εργασία περιέλαβε και το μίσος για το ζώο, μιάς και ο Δούλος θεωρείται ζώον. Με την επίδραση τού ελληνορωμαϊκού πολιτισμού διαδίδεται η παράξενη αυτή αντίληψη, σύμφωνα με την οποία 'ανθρώπινο' δεν είναι ολόκληρος ο άνθρωπος αλλά μόνον εκείνο το κομμάτι τού ανθρώπου που ξεχωρίζει από το ζώο". Άργκ και πάλι άργκ! Χρειάζεται μήπως να σού υπενθυμίσουμε πόσα δικά σας ήθη κι έθιμα είναι γοριλικότερα τών γοριλικών; Χρειάζεται να σού υπενθυμίσουμε οτι εμείς τουλάχιστον δεν πέφτουμε σε έκσταση θυσιάζοντας τ' αδέλφια μας; Κοιτάξτε να συμμαζέψετε την έπαρσή σας, εσείς που κάνατε σφαγείο ολόκληρο τον πλανήτη, κι αφήστε μας εμάς να βόσκουμε στην Αρχαϊκή Ολότητα, που καταβάθος αναπολείτε!
  Με ειλικρινείς βρυχηθμούς,
  Η Αυτού Μπαμπουινότης
  Πιθηκαγόρας ο Α', Βασιλεύς τών Γοριλών

 • Υ.Γ. Και μη Μάς πείτε τα γνωστά μελιστάλακτα. Όποτε λέτε πως αγαπάτε τα ζώα, εμείς ακούμε "στείρωση" και "ζωολογικός κήπος"!

 

 • Υπενθυμίζοντας στον υψηλό διαμαρτυρόμενο οτι ο hollow sky δεν χολοσκάει να φοράει γραβάτες, αναθέσαμε την απάντηση σ' έναν λιγότερο υψηλό αλλά οπωσδήποτε εκλεκτότατο συνωνόματό φίλο μας :

Υψηλότατε Πιθηκαγόρα, τα σέβη μου,
Αδίκως κατηγορείτε τον έναστρο εργοτέχνη-εφαρμοστή οτι έχει και αυτός καταληφθεί από τη γενική μανία διαχωρισμού από τα ζώα. Σάς διαβεβαιώ οτι δεν είναι ούτε φιλόζωος ούτε μισήζωος, όπως δεν είναι ούτε φιλάνθρωπος ούτε μισάνθρωπος. Ούτε κι έχει σε υπερβολική υπόληψη τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, σε αντίθεση με κάποιους αλλοπαρμένους νέο-χλαμυδοφόρους που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν τελευταία. Διπλό χα! Σε ορισμένες κρίσιμες προσωπικές περιστάσεις μάλιστα, τον έχω ακούσει να δηλώνει ΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ οτι είναι σκύλος! Η φράση στην οποία προφανώς αναφέρεστε ("αυτό που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από το ζώο."), ανήκει στον υπερδιαλεκτικό μάστορα Βου Γιέ. Συμφωνούμε με τις ενστικτωδώς οργίλες και εν πολλοίς γορίλες παρατηρήσεις Σας, και υπερθεματίζουμε τις ειρωνικές επιφυλάξεις τού υστερόγραφού Σας στο βαθμό που βεβαίως δεν μάς αφορούν. Εάν, μαζί με τον χολοσκασμένο φίλο μου, αναζητούμε αυτό που μάς διακρίνει από Εσάς και τ' αδέλφια Σας στη ζούγκλα, δεν το κάνουμε από ματαιοδοξία και αίσθημα ανωτερότητας. Μάς απασχολεί ακριβώς η ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΙΑ στο δικό μας Είδος, την οποία ακριβώς ΔΕΝ παρατηρούμε σε Σάς! Κοντολογής, κινούμαστε από ένα βαρύτατο αίσθημα ΕΥΘΥΝΗΣ, πόσο μάλλον εφόσον σε μάς δόθηκε το έργο να Σάς ΟΝΟΜΑΤΙΣΟΥΜΕ. Μα την κοκκαλοτσακίστρα γλώσσα! Μήπως προσβληθήκατε κι Εσείς Γοριλότατε από τον πρόσφατο οικολογικό κνησμό; Δεν καταλαβαίνετε λοιπόν οτι, αν εμείς οι άνθρωποι δεν λύσουμε το δικό μας πρόβλημα, ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, δεν θα μπορέσετε κι Εσείς να ξαναβοσκήσετε στην Αρχαϊκή Ολότητα ή εν πάση περιπτώσει σε τόπους χλοερότερους από τα εκκολαπτήρια Μιμίκος;
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Μπαμπουινιώτης,
Ανθρωπογλωσσολόγος

Υ.Γ. Επιτρέψτε μου πάντως Μπαμπουινότατε να σάς επισημάνω οτι το Είδος μας δεν αναπολεί την Αρχαϊκή Ολότητα αλλά τον "Κήπο". Αλλά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης.

 

back

Γιάννης Δ. Ιωαννίδης [e-mail]