In Memoriam I.V. Stalin (+1953)
- Γ.Δ. Ιωαννίδης

Σχόλιο στο βιβλίο τού Ζιλ Ντωβέ
''Έκλειψη κι επανεμφάνιση..." (Γ.Δ. Ιωαννίδης)


Περί Πολέμου-ΜΕΡΟΣ 1(Dr DADA)

Περί Πολέμου-ΜΕΡΟΣ 2(Dr DADA)

Μάζα και Ιστορία - σχόλιο στο
ομώνυμο βιβλίο τού Κώστα Παπαϊωάννου (Θ. Ζιάκας)


Επιστολή στα "Παιδιά τής Γαλαρίας"
- περί κομμουνισμού και δημοκρατίας (Γ.Δ. Ιωαννίδης)


Εισαγωγή στο βιβλίο τού Άσγκερ Γιόρν
"Αγριότητα, Βαρβαρότητα Πολιτισμός" (Γ.Δ. Ιωαννίδης)


Μια παγίδα ονόματι Dogville (Γ.Δ. Ιωαννίδης)

Ας μιλήσουμε για την ουσία (Υβ Λε Μανάκ)

Tι είνι Γιουρτή; (Γιάννους)

Άλλο "εξηγώ", άλλο "κατανοώ" κι άλλο
"γνωρίζω" κ. Νανόπουλε (Γ.Δ. Ιωαννίδης)Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!

Σχόλιο στο βιβλίο «Η παλιά και η νέα θεότητα.
Μια συζήτηση για την ιδεολογία ανάμεσα στον Παν. Κονδύλη και στο περιοδικό Σημειώσεις»

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ, Ο ΙΗΣΟΥΣ
ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΤΙΣΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΛΑΣ
Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Νικόλας Κάλας
(δεν έχει σημασία πότε γεννήθηκε και πότε πέθανε, είναι παρών)

Ομιλία για το «Αυτοείδωλον εγενόμην.»

 

 

BΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
τής Π.Α.Ε. Happyfew
για το τριλεκτικό ποδόσφαιρο

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2004

 

Φίλες και φίλοι μπαλαφίλ,

Είναι κοινή πλέον η διαπίστωση πως, μαζί με την σύγχρονη κοινωνία, και το πλέον δημοφιλές άθλημα, το ποδόσφαιρο, έχει κάνει το ποιοτικό άλμα προς τον πάτο. Ανακοινώσεις, μέτρα, σταθμά, λουριά και τα τοιαύτα επιστρατεύονται ν' αναχαιτίσουν την κατηφόρα, μα όλ' αυτά μοιάζουν να πέφτουν στο κενό.

Το ειδικό αθλητικό επιτελείο τής Πολιτισμικής Αντεπίθεσης Ευφυίας Happyfew (Π.Α.Ε. Happyfew) έχει από πολύ καιρό αποφανθεί οτι η ρίζα τού προβλήματος βρίσκεται στην ίδια τη δομή τού ποδοσφαίρου όπως το γνωρίζουμε. Συγκεκριμένα, η δομή αυτή στήθηκε πάνω στην ανταγωνιστική σύγκρουση μεταξύ δύο αντίπαλων ομάδων, κατά την οποία νικήτρια αναδεικνύεται εκείνη που πατάει κάτω την άλλη. Ο έκδηλα πολεμοχαρής και αλληλοεξουθενωτικός χαρακτήρας τής δομής αυτής ευθύνεται λοιπόν, κατ' εμάς, για όλα τα παρεπόμενα δεινά τού ποδοσφαίρου.

Από τη διαπίστωση αυτή, τρεις μπορεί να είναι οι πιθανές λύσεις τού προβλήματος:

1.Η φονταμενταλιστική, δηλαδή η επιστροφή σε μια περισσότερο ή λιγότερο υποτιθέμενη αρχική γνησιότητα τού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου - μια λύση που συχνά ακούμε από παλαίμαχους νοσταλγούς κάποιου ποδοσφαιρικού "Χρυσού Αιώνα".
2.Η επαναστατική-ριζοσπαστική, δηλαδή η οριστική κατάργηση τού ποδοσφαίρου - μια λύση που επίσης ακούμε από ριζοσπάστες κριτικούς τού θεαματικού εκφυλισμού τού αθλήματος.
4.Η ριζοσπαστική-μεταρρυθμιστική λύση, δηλαδή ο μετασχηματισμός τής δομής τού ποδοσφαίρου, ως αθλήματος κατ' αρχήν, χωρίς την κατάργηση τού ίδιου τού αθλήματος.


Είναι γνωστό από παλιότερες δημοσιεύσεις μας οτι η Π.Α.Ε. Χαπιφιού, λάτρις τού Παιχνιδιού, τοποθετείται αναφανδόν υπέρ τής τρίτης λύσης! Και μάλιστα οτι το ειδικό αθλητικό επιτελείο μας έχει ήδη εκφραστεί με συγκεκριμένη πρόταση εδώ. Την επαναλαμβάνουμε προς τέρψη και συμμόρφωση τών εκλεκτών μπαλαφίλ αναγνωστών και φίλων μας:

ΖΗΤΩ ΤΟ ΤΡΙΛΕΚΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!
ΖΗΤΩ Ο ΑΣΓΚΕΡ ΓΙΟΡΝ!

Η πρόταση αυτή, όπως την εμπνεύστηκε ο θαυμαστός κύριος Γιόρν προ 40 ετών (βλ. το βιβλίο του Αγριότητα, Βαρβαρότητα και Πολιτισμός, εκδόσεις "Αλήστου Μνήμης"), συνίσταται στη διοργάνωση ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ όχι δύο αλλά τριών ομάδων σε εξαγωνικό γήπεδο, ο κανόνας τών οποίων είναι η συνεργασία για την παρεμπόδιση και την αποφυγή μιάς συμπαιγνίας τών δύο από αυτές κατά τής τρίτης.

Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία τού ποδοσφαίρου, το πνεύμα τών αγωνιζομένων αθλητών και ομάδων (και τών συμπαραστατών φίλων και οπαδών τους) δεν θα εργάζεται στην κατεύθυνση τής εξουθένωσης τού αντιπάλου αλλά τής συνεργασίας προς την αποφυγή μιάς τέτοιας εξουθένωσης.

Κοντολογίς, στο τριλεκτικό ποδόσφαιρο δεν ισχύει πλέον ο γενικός κοινωνικός και ειδικά αθλητικός κανόνας "ο θάνατός σου η ζωή μου" αλλά ο κανόνας: Η ΖΩΗ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ!

Κατόπιν τούτου η Π.Α.Ε. Χαπιφιού,

1. δηλώνει οτι αναλαμβάνει να διερευνήσει και να εκπονήσει τα προκαταρκτικά σχέδια ενός τριλεκτικού ποδοσφαιρικού αγώνα,
2. καλεί με κάθε σοβαρότητα όλους τούς ενδιαφερόμενους μπαλαφίλ αναγνώστες μας να συμβάλλουν μαζί μας στη διοργάνωση τού πρώτου εν Ελλάδι τριλεκτικού ποδοσφαιρικού αγώνα στο υπό αναζήτηση απροσδιορίστου χωρητικότητας ποδοσφαιρικό γήπεδο-παλατάκι "Άσγκερ Γιόρν".

Εννοείται οτι θα υπάρξει ενημέρωση μέσα από την ιστοσελίδα μας για τον τρόπο, τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής αυτού τού αγώνα.

Για το ειδικό αθλητικό επιτελείο τής Π.Α.Ε. Happyfew

Γιάννης Ιωαννίδης